Enable JavaScript to visit this website.

Checklista inför besök på kliniken

Det är viktigt att vara förberedd inför sitt besök på kliniken så att du får ut mesta möjliga av besöket. Här hittar du ett dokument som kan hjälpa dig på traven.

Innan du börjar med XELJANZ

Innan du börjar en behandling med XELJANZ bör din läkare få reda på om du har/har haft andra sjukdomar som eventuellt kan påverka din behandling. Du kommer bland annat få frågor om din infektionsrisk, om du har någon kronisk lungsjukdom eller planerar att bli gravid.

Du hittar frågorna i checklista här och kan ta med dig resultatet inför ditt första läkarbesök.

Patientbroschyrer

I dessa digitala broschyrer beskrivs hur XELJANZ fungerar, hur du tar läkemedlet och vad du behöver vara uppmärksam på före och under behandlingen. Du kan även ladda ned eller skriva ut broschyren.
(Just nu pågår uppdatering av Xeljanz patientbroschyr vilket innebär att materialet inte går att ladda ner.  Vi ber om ursäkt för detta och hoppas att vi snart ska vara klara!)
 

Dagbok

Det kan vara bra att föra dagbok över hur du mår. En dagbok kan också hjälpa dig att hålla koll på vad du har kunnat göra och vad du inte har klarat av. Sätt gärna av 5-10 minuter vid dagens slut för att göra anteckningar. Du kan notera hur du mår och vad du gör på många olika sätt. Gör på det sätt som passar dig. Du kan sedan ta med dig dagboken till nästa besök på kliniken. Fråga läkaren eller sjuksköterskan om du får något symtom som du känner dig osäker på. Be att få en egen XELJANZ-dagbok av din läkare eller sköterska alternativt så laddar du ner en nedan.

FOKUS RA: Bedöm dina besvär för ledgångsreumatism

I 3 enkla steg kommer vi hjälpa dig att förbereda för en mer produktiv konversation med din läkare om hur ledgångsreumatism påverkar ditt liv. Du kommer att kunna maila eller skriva ut ditt resultat för att ta med till din behandlande läkare.

FOKUS RA: Hur fungerar din behandling för ledgångsreumatism

Ta några minuter varje dag för att fylla i dina symtom i detta uppföljningsverktyg. Oroa dig inte om du hoppar över en dag. Med tre enkla steg hjälper vi dig att kunna får ett bättre samtal med läkaren om hur ledgångsreumatism påverkar ditt liv.

Frågor till din läkare

Vi har även samlat en del andra frågor inför ditt besök. De kan underlätta samtalet mellan dig och läkaren om vad du kan förvänta dig om du ska behandlas med XELJANZ för ledgångsreumatism, psoriasisartrit eller ulcerös kolit.

Du hittar frågorna här och kan ta med dig resultatet till din behandlande läkare.